Макова олія - це харчова олія, яку отримують із насіння маку. У насінні маку міститься від 45 до 50% олії, яка багата на вітамін Е, кодеїн і морфін. Його використовують як у фармацевтиці, так і в кулінарії, а також для виготовлення лаків, фарб і мила. У промислово розвинутих країнах його використовують у кулінарних цілях як олію для заправки салатів.

Користь макової олії для здоров’я
Насіння маку має високу концентрацію мінералів, вітамінів, харчових волокон і електролітів, які допомагають організму людини, а також системі кровообігу. Воно також має протизапальні та антиоксидантні властивості, які допомагають зміцнити імунітет, а також відновлювати клітини.

Склад:

  • ненасичені жирні кислоти 82%:
  • лінолева кислота 63% (Омега-6)
  • олеїнова кислота 19% (Омега-9)
  • насичені жирні кислоти 12%
  • пальмітинова кислота 10%
  • стеаринова кислота 2%
  • вітаміни: Е, В1, В2
  • мінеральні речовини: має багатий мінеральний склад

Використання

  • Використовується як масажна олія.
  • Вживання чайної ложки макової олії перед сном допомагає лікувати безсоння.
  • Насіння маку полегшує астму та симптоми кашлю.
  • Вона також використовується для лікування проблем зі шлунком, таких як діарея.
  • Олія перешкоджає росту пухлини.

Запобіжні заходи

  • Людям з алергією на мак не можна вживати макову олію.
  • Перед використанням проконсультуйтеся з лікарем.
  • Людям, які приймають препарати, що знижують рівень холестерину, пригнічують імунну систему, болезаспокійливі та опіати, слід використовувати макову олію з обережністю.

Як вживати

  • Використовується для підсилення смаку булочок, хлібу та тістечок.
  • Використовується для заправки салатів.
  • Олію використовують для локшини, випічки та хліба.
  • Олію використовують як приправу до різних страв.

Інші факти

  • Макова олія в сирому вигляді має високу концентрацію незамінних жирних кислот.
  • Вона також багата на олеїнову кислоту та лінолеву кислоту.
  • Наркотичних властивостей не має.
  • Макова олія має приємний солодкувато-терпкий смак.

Олія маку - це відмінне джерело енергії, кальцію і кальцію. Вона також містить найбільшу кількість лінолевої кислоти, яка допомагає запобігти серцевим нападам і хворобам серця. Має неповторний аромат і смак.