Кокосова олія найбільш суперечлива з усіх кулінарних олій. Незважаючи на те, що багато експертів з питань харчування попереджають, що високий вміст насичених жирів потенційно може закупорити артерії, тропічна олія прийнята послідовниками популярної кетогенної дієти та, за чутками, має переваги як функціональна їжа. Отже, яка правда про кокосову олію та її місце в здоровому харчуванні? Спробуємо пояснити, що потрібно знати про цю універсальну олію.

Що таке кокосова олія?
Кокосова олія – це тропічна олія, яку отримують із м’якоті кокосових горіхів. У магазинах ви побачите кокосову олію першого віджиму та рафіновану. Конкретний тип, який ви купуєте, буде вказано на передній етикетці. Кокосова олія першого віджиму піддається меншій обробці, ніж очищена версія, що зберігає її солодкий тропічний смак. Рафінована кокосова олія проходить додаткову обробку, що призводить до більш нейтрального запаху та смаку. Оскільки вона не має виразного кокосового смаку, ви можете використовувати рафіновану олію як основну кулінарну олію для різноманітних рецептів. «Рафіновану кокосову олію» зараз часто називають «універсальною кокосовою олією», тому шукайте будь-яку фразу на етикетці.

Харчова цінність кокосової олії, у тому числі кількість калорій
Це харчова цінність для 1 столової ложки
Калорії 104
     Білки 0 грам (г)
     Жири 11,5 гр
     Насичені жири 9,6 г
     Вуглеводи 0 г
     Клітковина 0 г
     Цукор 0 гр

Це дуже схоже на інші олії. Наприклад, 1 столова ложка оливкової олії містить 119 калорій і 13,5 г жиру.

Переваги кокосової олії першого віджиму для здоров’я
Зволоження волосся та шкіри голови
Кокосова олія – найкраща олія для всіх типів волосся. Ця олія допомагає волоссю та шкірі голови відновити вологу, яку вони часто втрачають у суху та холодну пору року. Для досягнення найкращих результатів розігрійте кокосову олію перед використанням і обережно помасажуйте шкіру голови. Це чудово діє на сухе волосся, оскільки кокосова олія першого віджиму має природні кондиціонуючі та зволожуючі властивості.

Відновлення шкіри
Кокосова олія чудово підходить для всіх типів шкіри. Це універсальний засіб, що має антиоксидантні, протимікробні та протизапальні властивості. Кокосова олія першого віджиму є живильною олією, оскільки вона багата поживними речовинами та забезпечує належне зволоження шкіри. Створює бар’єр над шкірою та не пропускає воду, забезпечуючи тривале зволоження.
Вона також містить багато жирних кислот, які проникають у вашу шкіру та відновлюють її. Місцеве застосування олії може покращити бар’єрну функцію вашої шкіри та забезпечити захист від ультрафіолету.

Кокосова олія може допомогти у зниженні ваги
Кокосова олія першого віджиму давно стала відомим варіантом олії для схуднення. Допомагає спалювати жир, особливо в області живота. Знижує апетит завдяки наявності в ній жирних кислот. Вона перетворюється на енергію, і в кінцевому підсумку тіло не накопичує жир.

Добре допомагає при грибкових інфекціях
Кокосова олія має протигрибкові властивості, які допомагають лікувати дріжджову інфекцію або кандидоз. Вона містить лауринову кислоту та монолаурин, які змінюють стінки мікробних клітин.

Зниження рівня холестерину
Велика кількість лауринової кислоти в кокосовій олії першого віджиму допомагає серцю, знижуючи рівень загального холестерину та підвищуючи рівень хорошого холестерину. Кокосова олія природним чином містить насичені жири, які підвищують рівень «хорошого» холестерину в організмі.

Кокосова олія в кулінарії
Через вміст жирних насичених кислот кокосова олія практично не піддається окисленню, у зв'язку з чим має досить тривалий термін зберігання.
Кокосова олія також не втратить корисних властивостей і смакових якостей при нагріванні до високих температур, тому, на відміну від інших олій, може використовуватися для смаження і приготування у фритюрі.

Спробуйте нашу кокосову олію, яку ми виготовляємо методом холодного пресування.
Тарпан рекомендує!