Макова олія - це харчова олія, яку отримують із насіння маку. У насінні маку міститься від 45 до 50% олії, яка багата на вітамін Е, кодеїн і морфін. Його використовують як у фармацевтиці, так і в кулінарії, а також для виготовлення лаків, фарб і мила. У промислово розвинутих країнах його використовують у кулінарних цілях як олію для заправки салатів.
Користь макової олії для здоров’я
Насіння маку має високу концентрацію мінералів, вітамінів, харчових волокон і електролітів, які допомагають організму людини, а також системі кровообігу. Воно також має протизапальні та антиоксидантні властивості, які допомагають зміцнити імунітет, а також відновлювати клітини.
Склад:
- ненасичені жирні кислоти 82%:
- лінолева кислота 63% (Омега-6)
- олеїнова кислота 19% (Омега-9)
- насичені жирні кислоти 12%
- пальмітинова кислота 10%
- стеаринова кислота 2%
- вітаміни: Е, В1, В2
- мінеральні речовини: має багатий мінеральний склад
Використання
- Використовується як масажна олія.
- Вживання чайної ложки макової олії перед сном допомагає лікувати безсоння.
- Насіння маку полегшує астму та симптоми кашлю.
- Вона також використовується для лікування проблем зі шлунком, таких як діарея.
- Олія перешкоджає росту пухлини.
Запобіжні заходи
- Людям з алергією на мак не можна вживати макову олію.
- Перед використанням проконсультуйтеся з лікарем.
- Людям, які приймають препарати, що знижують рівень холестерину, пригнічують імунну систему, болезаспокійливі та опіати, слід використовувати макову олію з обережністю.
Як вживати
- Використовується для підсилення смаку булочок, хлібу та тістечок.
- Використовується для заправки салатів.
- Олію використовують для локшини, випічки та хліба.
- Олію використовують як приправу до різних страв.
Інші факти
- Макова олія в сирому вигляді має високу концентрацію незамінних жирних кислот.
- Вона також багата на олеїнову кислоту та лінолеву кислоту.
- Наркотичних властивостей не має.
- Макова олія має приємний солодкувато-терпкий смак.
Олія маку - це відмінне джерело енергії, кальцію і кальцію. Вона також містить найбільшу кількість лінолевої кислоти, яка допомагає запобігти серцевим нападам і хворобам серця. Має неповторний аромат і смак.