Крім того, вона пов’язаа з довгим списком переваг і може стати чудовим доповненням до здорової, повноцінної дієти.
Зараз ми детально розглянемо потенційні переваги та недоліки гарбузової олії для здоров’я, а також те, як ви можете додати її до свого раціону.
Що таке гарбузова олія?
Олія гарбузового насіння — це олія, яка витягується з насіння гарбуза. Вона широко використовується як кулінарна олія і має унікальний горіховий смак, який добре підходить для приготування різноманітних смачних рецептів.
Вона також продається як добавка в зручних, простих у використанні капсулах і навіть може бути додана до багатьох масок і сироваток для волосся та обличчя.
Крім того, вона пов’язана з низкою вражаючих переваг для здоров’я і містить різні важливі поживні речовини.
Олією гарбузового насіння в харчуванні
Гарбузова олія багата жирами, корисними для серця.
Фактично, порція 1 столової ложки (15 мл) олії гарбузового насіння забезпечує 14 грамів жиру, більшість з яких складається з поліненасичених і мононенасичених жирних кислот.
Гарбузова олія особливо багата лінолевою кислотою, типом омега-6 жирної кислоти, яка може бути пов’язана з покращенням здоров’я серця та контролю рівня цукру в крові.
Крім того, олія гарбузового насіння містить велику кількість антиоксидантних сполук, включаючи поліфеноли та каротиноїди, які можуть допомогти захистити від запалення та хронічних захворювань.
Корисні властивості гарбузової олії
Може підтримувати здоров’я сечовивідних шляхів
Добавки з гарбузової олії часто використовуються для зміцнення здоров’я простати. Вони особливо корисні для лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози (ДГПЗ), стану, що характеризується збільшенням передміхурової залози, що може блокувати потік сечі.
Покращує здоров'я серця
Кілька досліджень показали, що олія гарбузового насіння може бути корисною для здоров’я серця.
Може посилити ріст волосся
Гарбузова олія іноді використовується як добавка або застосовується місцево для підтримки здорового росту волосся.
Потенційні мінуси гарбузової олії
Гарбузова олія, як правило, вважається безпечною і пов’язана з дуже малою кількістю побічних ефектів при помірному вживанні.
Хоча це дуже рідко, але деякі люди можуть мати алергію на олію гарбузового насіння і відчувати несприятливі симптоми після вживання олії або нанесення на шкіру.
Якщо ви помітили будь-які негативні симптоми після використання гарбузової олії, вам слід негайно припинити використання та проконсультуватися з лікарем!
Ви також повинні проконсультуватися з лікарем перед використанням гарбузової олії як добавки, особливо якщо у вас є якісь хронічні захворювання або ви приймаєте ліки!
Як використовувати гарбузову олію?
Гарбузова олія має насичений горіховий смак і часто використовується як кулінарна олія.
Особливо добре вона працює як компонент салатних заправок і маринадів або якщо використовується поверх приготованих страв.
Однак, оскільки вона має нижчу температуру димлення, ніж інші типи олії, вона може бути не найкращим вибором для рецептів, які вимагають смаження або випічки!