Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мигдальне масло, віджате з ретельно відібраного несмаженого солодкого мигдалю, містить омега-9 жирні кислоти та велику кількість вітаміну Е (57,1 мг/100 г) .Мигдаль відомий своїми протизапальними властивостями і позитивно впливає на серцево-судинну систему і пам'ять. Тому не дивно, що олія, отримана з них, - це багатство цінних інгредієнтів для нашого здоров'я.
Мигдальне масло багате ненасиченими кислотами.
- Містить мононенасичену олеїнову кислоту - омега 9 (69,4/100 г) і лінолеву кислоту, що відноситься до групи поліненасичених омега 6 (17,4/100 г). Ці кислоти позитивно впливають на ліпідний обмін організму і кровоносну систему, захищають від атеросклерозу.
- Вітамін Е захищає шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів, уповільнюючи процес її старіння. Загальний вміст природних токоферолів (вітаміну Е) у цій олії становить 57,1 мг на 100 г. Одна 10 г столова ложка мигдальної олії покриває 47,6% добової потреби дорослої людини у вітаміні Е.
- Мигдальне масло містить фітостероли, які дуже благотворно впливають на здоров'я. Вони пригнічують алергічні реакції. Мають стабілізуючу дію на структуру оболонок, протизапальну та антиексудативну (ущільнюють судини). Вони сприяють відновленню м'язової, сполучної та епітеліальної тканин. Вони пригнічують розвиток сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороб.
На кухні:
- Підходить як доповнення до десертів, салатів або рибних страв.
- Воно має солом'яний колір, дуже ніжний смак і запах.
- Ідеально підходить як недомінуюче масло в холодних стравах.
У косметиці:
- Підходить для всіх типів шкіри, особливо для проблемної, чутливої, схильної до алергії, сухої та зрілої, а також при псоріазі.
- Добре впливає на шкіру, схильну до вугрів. Вона не викликає вугрів і не забиває пори.
- Ніжність цієї олії дозволяє наносити її на шкіру малюка, щоб захистити її від зовнішніх факторів.
- Рекомендується вагітним, для догляду за шкірою з розтяжками.
- Відновлює і додає блиск волоссю, живить пошкоджені кінчики.
- Він є ідеальною основою для різноманітних емульсій, мила та масляних парфумів, підвищуючи доглядові властивості цих продуктів.