Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гарбузовий шрот (клітковина) ― це дієтичний продукт, харчова добавка, яка легко засвоюється за рахунок високого вмісту повноцінного білка. Джерело біологічно активних речовин та клітковини. Сприяє нормалізації процесів травлення та функціонування кишківника, має загальнозміцнюючу, бактерицидну, протизапальну а протиалергічну дію.
Шроти можна додавати до каш, салатів, йогуртів чи кефіру. Також можна додавати до борошна, або замінювати борошно шротом для випічки хліба та десертів.
Корисно вживати у чистому вигляді: за 20 хв до сніданку, запити столову ложку шроту склянкою води.
Корисний склад клітковини
Вітаміни: A, C, K, E, група B, P.
Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, селен, фосфор, цинк.
Корисні сполуки: жирні кислоти, ефірні олії, антиоксиданти, хлорофіл.
Амінокислоти: аргінін, валін, гліцин, глутамін, кукурбитин, триптофан, фенілаланін та ін.
Білки: 21,2 г на 100 г продукту;
Жири: 18 г на 100 г продукту;
Вуглеводи: 16 г на 100 г продукту;
Калорійність: 320 Ккал на 100 г продукту.